luni, 24 mai 2010

Columbeanca School, o solutie pentru criza din invatamant



Auzim in fiecare zi tot felul de specialisti vorbind patrunsi de importanta despre solutiile anticriza de care are nevoie Romania pentru a iesi din criza. Aiurea! Astazi va propun eu o solutie, 100% viabila, pentru a scoate din criza invatamantul romanesc.

Spunea domnul presedinte ca scoala romaneasca scoate numai filozofi si d-aia probabil societatea e in criza. Trebuie sa te adaptezi si sa califici tineretul in domeniile care ii sunt necesare pentru a reusi in viata. Nimic mai adevarat!

Dar domnul Funeriu, ministru al educatiei, n-a inteles insa nimic. Ar putea macar sa traga cu ochiul la vecinii nostri rusi. Ei au inteles imediat de ce au nevoie tinerele pentru a avea succes in viata si au creat "Scoala de Pitipoance". Acolo fetele sunt invatate cele mai eficiente metode pentru a vana oameni bogati, care sa le devina ulterior "sponsori".

Pai la cate "columbence" avem noi in tara cu cadrele didactice am rezolvat din start, iar cat priveste doritoarele cred ca o astfel de institutie de invatamant, in fiecare judet, nu ar prididi sa scoata pitipoance cu diploma. Important este ca aceste institutii sa fie "serioase" si sa nu acorde diplome pe bani sau pe pile, ca avem deja un Spiru Haret pentru pitipoance si pitiponci de duzina... Bogatanii, doritori de femei-accesoriu, trebuie sa aibe garantia - "negru pe alb", ca pitipoanca lor e bine pregatita, nu-i asa? Adica pitipoanca "adevarata" ar trebui sa exceleze la cursurile de citire pe promter, de calcul in euro, de defilat in chiloti si pozat in tabloide, de istorie a gentilor s.a.m.d. Va imaginati numai ce lupta va fi pentru sefa de promotie?:P

Si uite asa am rezolvat in mare parte problemele din invatamant! Domnul Funeriu sa aiba urechi sa auda!! :D

2 comentarii:

  1. ...columbeanca a invatat ceva, a avut si bursa de stidii, si e ambitioasa....cit tot guvernul la un loc. ar fi buna de ministru. si eficace.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multi ar vrea sa fie in piele 'd-nei Columbianu', insa nu are aceasta sansa.
    Invatamantul romanesc, dupa parerea mea, isi va reveni incetisor ; spun asta pt ca aceasta conducere atat de reusita va esua intr'un final, venind altii care, sper, se vor reabilita.


    (Am inteles ca ai terminat facultatea de jurnalism. Si eu intentionez sa urmez aceiasi cariera. Din experienta acumulata pana acum, indemni tinerii sa isi indrepte atentia spre o astfel de facultate? -daca vrei sa'mi raspunzi, ma poti gasi pe: iulia_roman15@yahoo.com sau pe blog. Multumesc anticipat!:) )

    RăspundețiȘtergere