joi, 15 aprilie 2010

O felie de peste 2 milioane de euro pentru ONG-urile din Bucuresti





Voluntariatul incepe sa fie vizibil si in Romania. Mall-urile din Bucuresti s-au obisnuit deja cu tinerii voluntari de la diverse ONG-uri, asociatii nonprofit sau unitati de cult, care iti explica de ce e bine sa donezi 2% din impozitul pe venit unei "entitati nonprofit", in loc sa lasi banii sa mearga la stat. Desi cu banii astia statul plateste pensii si salari, dar asta e alta problema...
Ieri am auzit ca in Harghita s-a organizat chiar un fel de targ al ONG-urilor, unde voluntarii au incercat sa-i convinga pe contribuabilii prezenti la eveniment sa le doneze lor cei 2% din impozitul pe venit, prezentandu-si amanuntit activitatile trecute si strategiile viitoare. O initiativa ce merita laudata daca ne gandim ca problemele de transparenta defavorizeaza multe ONG-uri, care nu se bucura de "ocrotirea" unor vedete ori sotii de politicieni ( sindrofia e "de bon ton" si la noi), care sa le asigure vizibilitate mediatica.
Dar sa revenim la problema de la care am plecat. De unde atata interes? Ei bine, sunt aproape 7.500 de ONG-uri in Bucuresti, "salivand" la o felie dintr-un tort de peste 2 milioane de euro anul trecut. Si vorbim acum doar despre Capitala! Iar, daca ma intrebati pe mine, anul acesta s-ar putea strange peste 2,5 milioane de euro din redistribuirea procentului de 2% din impozitul pe venit al bucurestenilor, asa ca acesta lupta merita purtata!
Rezultatele mobilizarii exemplare a ONG-urilor le vom afla anul viitor, an care, nu pot sa nu remarc (sic!), a fost desemnat de Comisia Europeana: Anul European al Voluntariatului!

Un comentariu:

  1. ..adevarat este ca e mare..gradina acestor organizatii neguvernamentale.si ar trebui un 'gradinar' eficient, specialist si ..in rind cu legea.

    RăspundețiȘtergere