joi, 12 noiembrie 2009

Audientele televiziunilor in cifre

Am aruncat deunazi un ochi mai vigilent pe audientele TV. La prima vedere nimic surprinzator. ProTv ocupa de 6 ani incoace primul loc, iar Antena 1 locul al doilea. De asemenea Acasa TV nu da semne sa piarda bronzul obtinut in 2008, dupa ce timp de 5 ani a stationat in afara podiumului, pe locul 4.
In restul plutonului confruntarea este insa acerba si imprevizibila. Postul national de televiziune, TVR1, un canal prin traditie de locul trei (anii 2003-'07) s-a prabusit brusc in 2008 pe locul 5, iar in 2009 continua sa piarda tot mai mult din audienta si pare sa devina o televiziune de pozitia 9-10. OTV nu mai e nici el ce era fara Elodia (vara trecuta ajunsese chiar pe locul 4, in media pe zi si locul 3 dupa Pro si Antena, daca ne referim la intervalul orar: 19-24 !). Unde mai pui ca intre timp pe piata a mai aparut un concurent de luat in seama, turcii de la Dogan cu al lor Kanal D.
Asadar lupta pentru locul al 4-lea, in anul de pomina 2009, se da intre :Realitatea TV, Kanal D, Prima TV, TVR 1 si, mare surpriza, Antena 3!
Surpriza e cu atat mai mare cu cat pana la inceputul anului acesta Antena 3 nu reusise niciodata sa depaseasca nici OTV-ul lui Dan Diaconescu, iar acum, pe sfarsit de an, sufla in ceafa Realitatii TV, marea favorita la locul 4!
E adevarat insa ca cifrele din aceste ultime luni nu sunt neaparat cele reale pentru ca, sa tinem cont de asta, campania electorala tulbura temporar preferintele telespectatorilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu