joi, 10 decembrie 2009

Securitatea exista! La Telesport!

Dupa 20 de ani de la revolutie securitatea traieste! Sau apucaturile securiste cel putin!
Astazi spre exemplu mi-a cazut in maini un mail, dat pe circuitul intern al unei televiziuni de sport - Telesport, in care era demascat un "tovaras" pe nume Stefan Tudor. Principala ocupatie a "tovarasului" se pare ca este redactarea de note informative catre Vlad Enachescu, pus sa pastoreasca din partea Realitatii TV acest post de stiri sportive.
Pe scurt "tovarasul" Stefan Tudor a trimis conducerii Realitatea TV un mail in care, asemenea turnatorilor de la SECU - si cu acelasi limbaj de 2 lei, isi desfiinteaza colegii, unul cate unul, cu mandria proletara a singurului om care stie adevarul.
Editori, redactori, reporteri, prezentatoare de la Telesport, cu totii cad pe rand rapusi de judecatile de valoare facute de acest personaj ce traieste din mizeria celorlalti colegi.
Partea amuzanta insa abia acum incepe! Un coleg "turnat" a intrat in posesia mail-ului cu pricina si, de pe un cont intitulat justitiar "vocea.telesport" a forward-at mail-ul tuturor colegilor mancati profesionist de fund de acest trist personaj.
Si ca degringolada sa fie totala se pare ca nu asistam la ultimul cuvant al "haker-ului":P. El a avertizat ca mai este posesia altor "note informative" trimise in format electronic la conducere, de alti "colegi". Ia uite cine s-a uitat la campania electorala! Ha ha ha!

Va prezint mai jos fragmente la intamplare din aceste veritabile note informative (greselile de exprimare si stangaciile inerente apartin "tovarasului" redactor de meserie Stefan Tudor):
despre un editor:"XX - este mai mult redactor decât editor; deşi înţelege foarte bine subiectele şi are o foarte mare viteză de reacţie, asta nu îl face neapărat un om care să editeze. Nu am foarte multe să îi reproşez – dacă la început am avut dispute pe problema programului, între timp s-a rezolvat şi mai ales a demonstrat că datorită vitezei de reacţie poate rezolva multe. Problema cea mare (şi, probabil, singura) este ce am scris încă de la început – nu este încă editor în adevăratul sens al cuvântului, însă ar fi un redactor de excepţie, mai ales că propune bune. Partea cu adevărat bună a apărut în ultimul timp – se uită acasă la jurnalele TLS şi mă sună să mai analizăm câte o ştire sau să îmi spună cum au abordat alţii acelaşi subiect iar asta arată interes."
despre un redactor: "XY - nu mă pot baza pe el; deşi este un om care poate mult, nu o demonstrează. Are probleme cu programul - vine târziu, pleacă devreme iar pauzele de ţigară sunt dese şi lungi - iar subiectele pe care tot el le propune, sunt tratate prost şi ştirea de multe ori trebuie rescrisă integral. A reuşit să se integreze foare bine în grup dar îi lipseşte profesionalismul"
despre un reporter:"XZ - este reporterul - problemă. Este de peste un an în Telesport şi încă nu a renunţat la apucăturile de ziar. Propune rar subiecte, le tratează greu şi prost, ratează subiecte pe care le prind toţi ceilalţi, întârzie la program, nu îşi face treaba până la capăt şi, în general, creează probleme cu tot ce face. Îi lipseşte total profesionalismul iar, în ultimul, timp singura motivaţie a fost „biciul” – cu ameninţări. Are deja din partea mea un avertisment"
despre o prezentatoare: " ZZ - are aceleaşi probleme ca şi YY. Până în urmă cu câteva săptămâni, aveam discuţii şi cu programul dar l-am rezolvat iar partea bună este că a început să fie atentă la jurnal şi chiar detectează eventuale erori. "
Mai este si categoria celor care n-au vrut sa-si dea demisia de la Telesport cand au fost facute restructurarile (nu li se mai platesc drepturi de autor), categoria despre extra: "încă nu ştiu cum ar putea fi de folos. Exceptând faptul că este sigură pe ea când citeşte prompterul şi că pune voci pe ştiri, altceva nu ştie ce să facă – nu ştie sport, nu ştie să scrie, are greutăţi în a alcătui până şi un crawl şi până acum câteva săptamâni când i-am impus să îmi trimită programul în fiecare săptămână avea şi la capitolul ăsta probleme. Ar fi o idee să o folosim la live-uri în jurnal dar trebuie să îi scrie cineva textele iar asta nu e posibil tot timpul".

Luati aminte la "tovarasul" Stefan Tudor! Da-i inainte tovarase! Ca inainte era mai bine!:D
P.S.
Pacat de greseala cu securitatea (culmea, cu securitatea :P) la mail! Sper ca asta sa nu-i incetineasca aplombul si cariera promitatoare ...de TURNATOR :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu