miercuri, 9 noiembrie 2011

De ce e presa romaneasca in faliment?!? Din prea multa prostie...

Sau functie de "unghiul de abordare" - ca sa folosim un termen jurnalistic - din ticalosie, slugarnicie, dorinta de tabloidizare a oricarui eveniment etc.

Azi deschid on-line EVZ si ce citesc: "Vantu va dormi in boscheti ...". Poftim ?? EVZ e un ziar "quality" nu un tabloid, cu ziaristi specializati pe juridic, asa ca tresar curios sa aflu despre ce e vorba. Si din doua cautari aflu imediat, fara sa "incrucisez minim 3 surse" - cum ar face ziaristii competenti, ca lui S.O.V. i s-a pus sechestru asigurator pe case. Carevasazica nu poate sa le vanda, in niciun caz nu i-au fost luate sau interzis accesul in ele. Pe scurt o minciuna gogonata, turnata cu o "inocenta" dezarmanta...

Ok... hai sa ne gandim o secunda ce au urmarit ("linia editoriala":P) redactorii de la EVZ. Si plecam de la premisa ca nu au fost pur si simplu prosti, ca atunci le recomandam calduros sa se apuce de alte meserii in care nu trebuie sa-si foloseasca prea mult creierul, basca ar fi si mai bine platiti. Pai, daca s-au adresat cititorilor de tabloide, e clar ca cititorul de Click sau Libertatea nu va renunta la "ziarul" sau cu femei goale si stiri inepte pentru EVZ. Asadar EVZ se adreseaza unui public cat de cat educat. Dar publicul asta isi va da seama imediat de stupiditatea sau ticalosia unui astfel de articol mincinos de-a dreptul. Pe cale de consecinta ziarul isi pierde credibilitatea in fata cititorilor, care se vor simti pacaliti. Si nu vor mai da bani sa-l cumpere. Simplu!

P.S.

Problema e ca EVZ prin astfel de articole aduce un deserviciu tuturor ziaristilor, care acum sunt si-asa amestecati laolalta cu paparazii, analisti de chiloti sau tot felul de panarame care-si aroga acelasi titlu de "jurnalist". Si pana la urma, la semenea stiri, care mai e diferenta intre ei ??

Un comentariu:

  1. ...asta se chiama ca n-au fost la o scoala serioasa, ca n-au invatat...ca pot fi manipulati de orisice patron nebun.

    RăspundețiȘtergere